Door wie?

Mijn naam is Dingena Hettema–van Helden. Ik hou ervan om te leren en mijzelf te blijven ontwikkelen. Nieuwe dingen ontdekken en andere paden bewandelen geven mij voldoening en plezier, hoewel het vaak genoeg ook spannend is. De rode draad in dit alles is om het leven vorm en inhoud te geven, in verbinding en samen met anderen.

Na mijn doctorale studie Klinische Pedagogiek (universiteit Utrecht, 1989) schoolde ik om tot leerkracht basisonderwijs. Mijn passie voor dit werk was er in gelegen om bij ieder kind ‘eruit te halen wat er in zat’ , in alle facetten van de ontwikkeling. De specifieke behoeftes van ieder kind stonden voor mij voorop. Hoe leuk was het om mijzelf verder te bekwamen in de master Special Educational Needs!

Langdurige uitval door rugklachten brachten mij in een persoonlijk bezinningsproces. Toen ik in aanraking kwam met Groundwork, ontdekte ik hoe heilzaam en krachtig de integratieve werkwijze van Groundwork is. Dit inspireerde mij tot de radicale keuze om opnieuw een carrière switch te maken en de vierjarige post-hbo-opleiding tot integratief coach en therapeut te gaan volgen. Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk Ont-Moet, een fijne plek van waaruit ik nu (jong)volwassenen begeleid in hun persoonlijke groeiproces.

Ook in dit werk is het mijn passie om mensen te begeleiden in hun proces op weg naar innerlijke heelwording; juist omdat ik zelf heb ervaren hoe bevrijdend dit kan zijn. Leven vanuit innerlijke heelheid, waarin er verbinding is tussen doen, denken en voelen is volgens mij het leven zoals God het heeft bedoeld. In dat proces wil ik graag nabij zijn en begeleiden.

Ik doe dit vanuit een open en empathische houding, daadkrachtig, direct en eerlijk. Ook humor, goed kunnen luisteren en sterk analytisch vermogen zijn woorden die bij mij passen.

Dingena Hettema Ont-Moet
Ont-Moet Praktijk
Ont-Moet inrichting